OXI-GEN CO2

OXI-GEN

OXI-GEN staat voor kooldioxide ( CO2 ). Dit is een onzichtbaar, geurloos gas. Het zit in de lucht die we inademen en het komt in het menselijk lichaam vrij bij verbrandingsprocessen.

De nieuwste toepassing van kooldioxide is een revolutionair CO2 om de huid jonger te maken door deze van binnenuit van zuurstof te voorzien.

De behandeling staat bekend als “Oxy-Genatie” en kan ook worden toegepast in combinatie met o.a. dermabrasie, micro-needling, mesoporatie, etcetera

Wanneer zetten we de OXI-GEN CO2 in?

Bij huidverslapping, rimpels, futloze huid, rokershuid, vetopstapeling onder de ogen, striae.

Verder heeft het ook een gunstige invloed op couperose, acné, droge en schrale huid, pigmentvlekken en cellulitis.

  • Elasticiteit: CO2 bevordert het activeren van de eiwitsynthese. Deze actie is direct gerelateerd aan de elasticiteit van de huid, vermindert rimpels en voorkomt huidveroudering.
  • Vetopstapeling onder de ogen of donkere kringen: is succesvol in het verminderen van plaatselijke vetophopingen. Co2 gas is toxisch voor vetcellen, C02 breekt de vetcellen open en het vrijgekomen vet kan vervolgens afgevoerd worden door het lichaam.
    Hierdoor kunnen huidlagen weer dichter en hechter naar elkaar toe gebracht worden, wat een compacter beeld en aanzicht van de huid geeft. Voor de donkere kringen onder de ogen zorgt het voor meer verheldering onder de ogen.
  • Actieve acne: Het verhoogde zuurstofgehalte is dodelijk voor de Propioni bacterie, de extra opgewekte energie in de cel bespoedigt de heling van de puistjes en vermindert eventuele pigmentatie van de littekentjes.
  • Droge en/of vochtarme huid: Een bekende behandeling voor beschadigde huid is om vocht aan te leveren en het onderhouden ervan. Levering van vocht voor de huid is essentieel. Bovendien is het behoud van vocht in de keratinelaag van de huid erg belangrijk.
  • Het is zeer effectief op een droge huid en zorgt voor evenwicht tussen lipiden en vocht.
    Evenwicht is van essentieel belang om huidveroudering en huidschade tegen te gaan.
  • Striae: Huidstriemen (striae) verschijnen tijdens de zwangerschap of de puberteit, indien de buitenste laag van de huidcellen niet snel genoeg kan groeien en gelijke tred kan houden met de toenemende groeisnelheid van innerlijke delen.