Microneedling

Wat is Microneedling?

 

Microneedling is een nieuwe techniek waarbij fijne naaldjes de lederhuid of dermis net genoeg verwonden om de vrijmaking van groeifactoren te bewerkstelligen. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, waardoor de huid sterker, weerbaarder, egaler van kleur en dikker wordt.

Doel van de elektrische Microneedling pen is de huid te doorprikken, waarbij honderden uiterst kleine kanalen worden gemaakt waardoor nieuw collageen aangemaakt wordt en waardoor de huid verjongt, lijntjes verminderen en littekens versoepelen.

Samen met de microneedling therapie kan uw dermatoloog een mesotherapie vloeistof toedienen. Dit is een vloeistof met zorgvuldig gekozen ingrediënten (hyaluronzuur, vitamine C en E, peptides). Deze penetreert tegelijk diep in de microkanalen, waardoor het huidverjongingseffect versterkt en het herstel versnelt.

Microneedling voor littekens

Microneedling is dé nieuwste revolutie in de behandeling van littekens. Littekenweefsel ontstaat ten gevolge van een genezingsproces van het lichaam na verwonding. Hierdoor wordt de huid dikker al dan niet met een verkleuring. Littekens zijn niet alleen ontsierend, ze zorgen ook voor een verminderde functie ten aanzien van het oorspronkelijke weefsel (minder bloeddoorstroming, minder soepel, minder gevoelig). Littekens kunnen het gevolg zijn van een ongeluk, operatie, maar wordt bijvoorbeeld ook gezien bij acne. Microneedling is de nieuwste techniek om littekens te lijf te gaan. Micrneedling zorgt dat de littekens kleiner worden en minder zichtbaar, de huid soepeler wordt en minder gaat trekken.

Microneedling en huidvernieuwing

Microneedling kan niet alleen gebruikt worden bij littekens, maar geeft als nieuwe technologie ook uitstekende resultaten bij huidveroudering waarbij vernieuwing van de huid gestimuleerd wordt. Microneedling resulteert in een gladdere, frissere huid, verfijning van grove poriën, rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van bruine vlekken. De behandeling is uitermate veilig, met minimale bijwekingen. Bovendien mag u een langdurig effect verwachten. Er zijn verschillende soorten apparaten en voorwerpen op de markt die gebruik maken van de microneedling techniek. Uw specialist kiest voor de meest efficiënte en veilige methode waardoor u lang kan genieten van een mooie nieuwe huid in alle comfort!

Microneedling en littekens

 

Littekens zijn een gevolg van de huid die zich herstelt na verwonding. Hierdoor wordt de huid dikker, verkleurd soms, trekt vaak en heeft minder gevoel. Ook bij ernstige acne kunnen er littekens ontstaan, waarvan de ‘ice picking’ littekens het meeste voorkomen. Microneedling zorgt voor de aanmaak van collageen, waardoor de huidtextuur na verloop van tijd dramatisch verbeterd, en het litteken beter aanvoelt doordat het minder trekt. Bovendien is dit een uiterst veilige methode waardoor het risico op post inflammatoire hyperpigmentie drastisch verminderd wordt.

Microneedling en verjonging

 

Microneedling stimuleert een natuurlijk herstel van de huid omdat de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor verliest de oudere huid zijn fijne rimpels en vaalheid en herwint zijn frisse, gladde en jonge textuur. Doordat in combinatie met het microneedling proces tegelijkertijd mesotherapeutische vloeistoffen worden ingespoten, wordt het natuurlijk helingsproces ondersteund. De aanmaak van collageen en elastine wordt hierdoor verder ondersteunt, maar bovendien worden de huidcellen van binnenuit gevoed en gehydrateerd. Hierdoor mag u een langdurig en zichtbaar resultaat verwachten.

Microneedling en striemen

 

Striemen zijn littekens op de huid, veroorzaakt door een versnelde groei van de huid. Zwangerschapsstriemen zijn de meest gekende, maar ook andere oorzaken kunnen een rol spelen (te snel groeien in de puberteit of een plotse gewichtstoename). Net zoals bij andere littekens zorgt de microneedling techniek voor de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid gladder en egaler wordt. Met deze techniek is het niet meer nodig om een leven lang rond te lopen met striemen die het psychisch welzijn in de weg kunnen staan. Je kan er iets aan doen!