Veelgestelde Vragen

 • Is tanden bleken veilig?

Style Your Smile verkoop uitsluitend peroxidevrije tandenbleek gel. Deze tast het glazuur en de vullingen niet aan. Daarom is tanden bleken met onze bleekgel zeer veilig. De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. En de behandeling kan probleemloos herhaald worden voor een optimaal resultaat.

 • Hoe lang blijven mijn tanden wit?

Na een tandenbleek behandeling met peroxidevrije bleekgel ziet u direct het resultaat. Meestal kleurt het gebit bij de eerste behandeling tussen de 4 en 8 tinten lichter. Het gebit zal daarna langzaam weer verkleuren. De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van de levensstijl. Drinkt u veel koffie, thee en rode wijn en rookt u veel sigaretten, dan zullen uw tanden sneller verkleuren. En dan heeft u dus sneller een nieuwe behandeling nodig.
Een behandeling met een peroxide bleekgel bij de tandarts is duurder, maar omdat peroxide in het glazuur doordringt, zal het resultaat langer aanhouden. Omdat het gehalte peroxide tegenwoordig maximaal 6% mag zijn, is de duurzaamheid verminderd in vergelijking met de 35%-gels die vroeger werden gebruikt. Daarom stappen steeds meer tandartsen over op peroxidevrij bleken. Ook facing worden steeds meer toegepast.

 • Hoe lang duurt een behandeling?

1 behandeling duurt circa 20-25 minuten. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn om meer dan 1 behandeling te doen. In de meeste gevallen geven 3 opeenvolgende behandelingen van 20 minuten een optimaal resultaat

 • Waarom verkoopt Style Your Smile mondspreiders en geen bitje?

Met een mondspreider schijnt het LED-licht direct op de tanden met bleekgel. Daarom werkt deze methode beter dan met een bitje. De tanden worden witter en het effect blijft langer zichtbaar. Ander voordeel is dat u met een mondspreider minder bleekgel gebruikt en dus stukken goedkoper kan werken.

 • Doet het tanden bleken pijn?

Nee, de behandeling is geheel pijnvrij.

 • Is het LED-licht schadelijk?

Nee, dit is 100% veilig.

 • Kunnen kronen ook worden gebleekt?

Ook op kronen komt een aanslaglaag. Deze aanslag wordt met bleken verwijdert, maar het wordt niet lichter dan de kleur van de kroon.

 • Mag de klant na de behandeling gelijk eten en drinken?

Informeer de klant om de eerste 12 uur na de behandeling geen koffie, rode wijn en andere kleurhoudende voedingsmiddelen te nuttigen.

 • Waardoor wordt de kleur van mijn tanden bepaald?

Dit wordt bepaald door:

Genetische factoren

Consumptie: eten-drink en rookgedrag

Mondverzorging: hoe vaak poets/flos je en frequentie tandartsbezoek

 • Wat zijn de voordelen van bleken zonder peroxide?

Voordelig

Pijnloos

Snel resultaat

Veilig

 • Wat zijn de nadelen van peroxidevrij tanden bleken?

Verkleuring van de tanden treedt sneller op dan bij bleken met peroxide. Dit hangt sterk samen met het consumptiepatroon van de klant. De terugloop kan vertraagd worden door het gebruik van de juiste tandpasta, zoals V-White. Adviseer dit met name bij klanten die bijvoorbeeld roken, veel koffie drinken en liefhebber zijn van rode wijn.

 • Krijg ik een Gerard Joling lach na het bleken?

Dat hangt ervan af. Als u van uzelf een Gerard Joling lach heeft, zal deze na het bleken tevoorschijn komen. Bij peroxidevrij bleken krijgt u uw natuurlijk tandkleur terug. Voor de meeste mensen zal gelden dat dit geen Gerard Joling lach is. Gerard Joling zelf heeft zijn witte lach trouwens te danken aan facings.

 • Kan ik gevoelige tanden krijgen?

Nee, omdat geen peroxide wordt gebruikt, krijgt u geen gevoelige tanden.