Waxen

Wat is het verschil tussen harsen en waxen?

Er is best veel verwarring over het verschil tussen harsen en waxen, is er een verschil? Harsen en waxen betekent eigenlijk hetzelfde, harsen is het Nederlandse woord voor waxen. Maar er is wel degelijk een verschil tussen het harsen en het waxen.
Er is verschil tussen het product dat gebruikt wordt om te ontharen.
Harsen is een verouderd product waar nog wel veel gebruik van wordt gemaakt.

Hars hecht aan de huid en het hecht aan het haartje, en bij de wax is dat echter anders daarbij hecht het alleen maar aan het haartje. Doordat er bij wax het haartje alleen wordt gehecht ontstaan er veel minder irritaties.

Tevens zijn er ook verschillende soorten van hars en wax.
Je hebt harde hars, deze moet verwarmd worden en daarmee breng je een dun laagje aan op de huid met een spatel.

Op deze manier gebruik je geen harsstrippen maar deze haal je eraf met de hand als deze is uitgehard, vaak is deze manier een wax.

Deze manier pas je vaak toe als je een gevoelig gebied gaat waxen zoals de oksels, het gelaat en bij de bikinilijn.
Tevens is er ook nog vloeibare hars die wordt ook opgewarmd en wordt dun opgebracht door middel van een roller of door middel van een spatel.

De vloeibare hars word eraf gehaald met een harsstrip, tevens pas je deze manier toe als je grote onderdelen van het lichaam gaat harsen of waxen zoals benen, armen en bij de rug.
Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn als je geharst of gewaxt wordt, scrub 1 of 2 dagen van te voren om ingegroeide haren te voorkomen.
Ook moet je geen bodylotion of iets anders vets op de huid aanbrengen op de dag van het harsen of waxen omdat de werking er minder van kan worden en doordat gedeeltes kunnen oplossen.

Het is belangrijk om na het harsen en waxen de adviezen op te volgen van de behandelaar.
Na het harsen of het waxen kan het behandelde gebied gaan jeuken maar het is van belang om niet te gaan krabben, om irritaties van de huid te voorkomen.

Tevens tot 48 uur na de behandeling niet onder de zonnebank gaan en niet naar de sauna of een warm bad te nemen.
Om erna ingegroeide haartjes te voorkomen moet je geen te strakke kleding dragen en als je er snel last van hebt neem dan een peeling na het harsen of waxen.