Yag Laser

De Yag Laser is een speciale vaatlaser die zonder je huid te beschadigen wordt gebruikt bij de behandeling van verwijde fijne bloedvaatjes of gesprongen vaatjes.
Het laserlicht verwarmt de ongewenste bloedvaatjes, waardoor de vaatwand samentrekt. Je lichaam ruimt de overblijfselen op. Meestal zijn er één, twee of drie behandelingen nodig om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.
Deze aandoening is er in allerlei vormen met diverse benamingen, waarvan couperose de bekendste is:

  • Couperose
  • Rosacea
  • Spinnaevi (spinnenkopjes, spider naevi)
  • Teleangiëctastieën (teleangiectasia)

Bloedvat verwijderen

Ook kunnen we bij Elements Beautycentre bepaalde bloedvatproblemen effectief behandelen. We doen dit met een speciale vaatlaser: 1064 nm voor blauwe bloedvaatjes, 532 nm voor rode bloedvaatjes. Daarbij geeft nm de golflengte van het licht aan. Die moet afgestemd zijn op de kleur van het bloedvat.
Het bloedvat wordt met de laser ‘aangestipt’, waarna je lichaam zelf de bloedresten in de huid opruimt. Soms ontstaat er tijdelijk een korstje dat er na een paar dagen vanzelf afvalt. Het kan tot drie maanden na de behandeling duren voordat je lichaam het oude bloed volledig heeft opgeruimd.
Voor de meeste bloedvatproblemen volstaan één of twee behandelingen. Het gaat hierbij om:

  • Bloedblaasjes
  • Kleine aders op de benen (aderlijk en slagaderlijk)
  • Angiofibroom (bloedfibroompjes)

Pigmentvlekken laseren

Sproeten en een moedervlek op de juiste plaats kunnen heel mooi zijn. Maar heb je pigmentvlekken waar je je aan ergert? Met de Yag Laser kunnen we die voor je weghalen. Alleen donkere pigmentvlekken komen in aanmerking. De laser zendt een energiepuls uit die specifiek door het pigment in de huid wordt opgenomen. Om oppervlakkig pigment te verwijderen zijn doorgaans één of twee behandelingen nodig.
Voorbeelden van pigmentvlekken:

  • Sproeten
  • Moedervlekken
  • Ouderdomsvlekken

Tattoo of permanente make-up verwijderen

Dat kan bij ons! De energie van de Yag Laser breekt de kapsels open en laat de inkt in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens worden die inktdeeltjes opgeruimd door je lichaam. Bij grotere tatoeages en grotere hoeveelheden inkt zijn meerdere behandelingen nodig.

Na de laserbehandeling

De huid kan er na een behandeling een tijdje rood en lichtgezwollen uitzien. Dat geeft niet als het om een klein plekje gaat, maar het is wel handig om er bij je planning rekening mee te houden, zodat je de volgende dag niet naar een feest of een belangrijke afspraak moet.